Na een chemisch ontbijt op weg naar de TroTro projecten. Wij bezochten eerst de Maternity clinic en daarna de vissenkwekerij. Augestina, de opzetter van de clinic kon ons er van alles over vertellen. Vrouwen kwamen bij haar voor en na de geboorte van hun kind om te checken of alles goed gaat. Augestina kon helpen met de geboorte maar als er echt iets mis was stuurde ze de vrouwen door naar het ziekenhuis. Voor de vrouwen was alles helemaal gratis maar ze moesten zich eerst wel registreren zodat Augestina haar geld, 34 cedi per kind, via de regering kon krijgen. TroTro en de regering zorgden voor alle spullen. Problemen zijn er nog wel, reisafstanden en de mislukking van registratie. Augestina is een hele vrolijke slimme vrouw en deze clinic is zeker een interessant project. Het tweede project was de vissenkwekerij. We werden ontvangen door een ontzettend enthousiaste, gemotiveerde en slimme man. Onder de boom werden we ontvangen met Palmwijn, veel beter dan bij de chief. Daarna vertelde hij ons alles over het houden van vissen. De kwaliteit van het water, de typen vissen, het onderhouden van vissen, de gevaren en de economie. Tijdens deze uitleg liet hij ons een dode reiger zien, elke nacht stonden er mannen klaar om de beesten neer te schieten. Deze had drie kogels door de kop, iets wat zeker verbeterd kan worden. Daarna kregen we nog een rondleiding over het terrein. Een goed in elkaar gestoken project wat eigenlijk al op eigen benen stond. Nog wat vissen gekocht om te eten bij het avondeten. Na het avondeten hielden we een bonte avond. Verschillende groepjes gaven optredens. Er werd gedanst, verschillende liedjes werden er gezongen, ieder op zijn eigen manier, een cursus zelfverdediging en toneel. Toen we klaar waren werd er muziek opgezet en hebben we met zijn allen gedanst. Een geslaagde dag.
Groetjes van Marleen

photo 1

photo 2

photo 3

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op

 1. Marion Bakker zegt:

  hallo jongelui.
  wat een belevenissen en indrukken doen jullie daar in het verre Ghana op. geweldig!! we volgen jullie op de voet via het blog en genieten dus een beetje mee, vooral de foto’s geven er een extra tintje voor ons thuisblijvers aan.
  geniet er met z’n allen van….
  groetjes van ger,marion en hans (ouders en broer van annelot)

 2. pieter vegter zegt:

  Frappant, dat zinnetje over de dode reiger met drie kogels in de kop en de toevoeging: dat kan zeker verbeterd worden. Wordt hier bedoeld: het had met één kogel gekund ? Of,,waarom moet die reiger eigenlijk dood, eene reiger die vis eet is toch heel natuurlijk..of …jammer dat het naar één reiger is, waren het er maar meer…of er zijn betere manieren om reigers te weren of..whatever.
  Overigens ..ik geniet zeer van de verslagen en de foto’s. Wat een prachtige reis en wat een kans zo iets mee te kunnen maken.
  Pieter Vegter ( opa van Daan)

 3. Annet Boersma zegt:

  Hey Marleen, leuk iets van jou te lezen!
  Michiel vond het wel heel erg, zo’n mooie vogel dood te schieten…. Is er geen andere oplossing, netten spannen ofzo?
  Jullie zijn inmiddels aan de kust. Hebben jullie al in de oceaan gezwommen? Fort gezien?
  Zooooo benieuwd naar alles…… GENIET er nog van!!
  Tot zaterdag en een goede terugreis alvast (zonder turbulentie als dat kan 🙂 ).
  Groetjes aan iedereen van ons allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s